de Beautyfabriek

Het verhaal van Anke

Ik werkte voor 2010 in de werving en selectie, maar ik droomde van een baan in de beauty branche. Ik struinde diverse vacaturesites af, maar vond nergens die flitsende baan met doorgroeimogelijkheden waar ik naar op zoek was.

Ik kwam in contact met Balmain Paris Hair Couture. Zij wilden Balmain Hair in de retail introduceren en zagen daar een rol voor mij. Toen zag ik mijn kans. Ik gebruikte zelf de haartoevoeging van Balmain Paris Hair Couture en was dus bekend, en geliefd, met het product. Door mijn werk bij Balmain begon ik in mijn salon aan huis extensions in te zetten bij vriendinnen. Dit groeide snel en ik voelde dat mijn salon aan huis niet mijn eindstation was.

Na twee jaar bij Balmain vond ik het mooi geweest. Grote klant Douglas was geïnstalleerd en mijn belangrijkste doelen waren behaald. Ik wilde meer. Ik plaatste een oproep op Twitter voor een nagelstyliste en benaderde zelf Krista, een getalenteerde kapster die ik kende uit de salon van een vriendin. In 2012 begon ons avontuur; de Beautyfabriek. Hoewel het keihard werken was had ik het voor geen goud willen missen. Ik had in deze constructie echter geen volledige grip op de groei van het bedrijf omdat we achter de schermen met zijn drieën waren. In 2016 nam ik beide ZZP’ers over in loondienst. Hier ben ik heel trots op. Ze werken allebei nog bij de Beautyfabriek en onze band blijft bijzonder.

De Beautyfabriek in Doetinchem werd grondig verbouwd en er kwam een nieuwe huisstijl. Eind 2017 ging er wederom een droom in vervulling. Ik opende een tweede Beautyfabriek in Apeldoorn. Ik opende deze tweede locatie op een plek waar eerder twee kapsalons het niet hadden gered. Ik geloofde dat het wel kon. En dat gebeurde. Met veel training en educatie kregen we het bestaande team op ons niveau en konden we uitbreiden. Zelfs influencers begonnen ons te benaderen, ons werk viel op en we mogen in Apeldoorn veel mensen ontvangen die echt van ver komen rijden!

Onze teams begonnen tevens vaste vormen aan te nemen. Hechte en betrouwbare teams waar ik onwijs trots op ben, want zonder mijn meiden ben ik nergens. Zij leggen je heerlijk in de watten, geven je eerlijk advies en zorgen voor die fantastische kleur in je haar.

Ik begon langzaam verder te dromen over een volgende locatie en hield de markt nauwlettend in de gaten. Net toen ik bedacht dat het misschien wel even goed was zo werd ik gebeld of ik niet in Groenlo wilde starten. Ik werd benaderd omdat de huidige eigenaresse echt mij op haar zaak wilde. Een enorm compliment. Ik ben Achterhoekse, ik kom zelf uit Aalten, dus Groenlo is geen onbekend terrein. We hebben veel klanten uit die regio en belangrijker; het gevoel was direct goed. In oktober 2019 opende ik de derde Beautyfabriek locatie in Groenlo.

We zullen zien welke mooie kansen er in de toekomst nog meer op mijn pad komen.

ONZE LOCATIES