Hét allround beautyconcept voor al je haar- beauty en nagelbehandelingen

Doetinchem: 0314 – 64 34 34 | Apeldoorn: 055 – 533 24 59

Blog single

NieuwsberichtenIn de Buurt Apeldoorn interviewde onze Krullen experts!

Britt en Miranda zijn dé krullenkappers van Apeldoorn: ‘Iemand kan binnenkomen met slag en vertrekken met krullen’

Iedereen met krullen weet hoe frustrerend het kan zijn om naar een gewone kapper te gaan. Goed nieuws: Britt en Miranda van De Beautyfabriek Apeldoorn zijn krullenkapper en dus gespecialiseerd in het knippen en verzorgen van krullen. Eindelijk iemand die je haar snapt! 

De kappers van De Beautyfabriek gingen zes jaar geleden voor het eerst op krullenknipcursus. “Mijn vriendinnen reden een uur naar een andere kapper om hun krullen te laten knippen,” vertelt trainer en manager Krista. “Dat vond ik zo stom. Maar zij zworen erbij, dus ik ben me gaan verdiepen in krullenknippen en toen was ik heel snel om.”

Van slag naar krul

Voor krullenknippen is er volgens Krista maar één methode die er met kop en schouders bovenuit springt: Curlsys. Een kniptechniek bedacht door ingenieur Brian McLean. “Met zijn technische blik keek hij naar het kappersvak en vroeg zich af waarom krullen eigenlijk net als stijl haar worden geknipt,” legt krullenkapper Britt uit. “Hij ontwikkelde een kniptechniek waarbij je de krullen met een speciale schaar per krul in een curve knipt.”

Het resultaat? Veel meer krullen, minder pluis. “Je ziet het gelijk. Met deze techniek kan ik mooie gesepareerde krullen maken. Iemand kan binnenkomen met slag en vertrekken met krullen. Of iemand met weinig slag kunnen we een stuk meer slag geven. Als er maar een natuurlijke beweging in je haar zit kunnen wij dat versterken. We geven je eigen krul eigenlijk een enorme boost.”

Tekst gaat verder onder de Instagrampost.

Haarverzorging op maat

Inmiddels staat De Beautyfabriek in de wijde omgeving bekend als dé krullenkapper van Apeldoorn. Niet alleen om de speciale kniptechniek, maar ook om het advies dat Britt en Miranda geven om thuis je haar in model te houden. “De basiskwaliteit van je haar is belangrijk,” zegt Britt. “Krullend haar is vaak droog, pluizig of stug. Daarom gaan we op zoek naar de juiste mix van producten die bij jouw haar, huid en bezigheden past. Lig je bijvoorbeeld drie keer per week in het zwembad, dan houden we daar rekening mee. Het kost tijd om iemands haar te leren kennen, dat moet je samen met je kapper uitzoeken.”

Met Keune You, de nieuwe productenlijn van Keune, kunnen de stylisten van De Beautyfabriek sinds kort een persoonlijke shampoo voor je haar maken. “We beginnen met een basisshampoo en voegen toe wat voor jouw haar belangrijk is. Mist je haar proteïne? En pluist het? Dan zorgen we dat jouw shampoo die verzorging bevat. Dat ziet er trouwens ook echt prachtig uit; een wit doosje met roségoud en je naam erop.”

Krista creëert een bos krullen bij een klant. Foto: De Beautyfabriek

Eigen methode

Heb je krullen, dan heb je vast wel eens van de Curly Girl Methode methode gehoord. Deze methode, ook wel CG Methode genoemd, is een internationaal geliefde aanpak, ontwikkeld om je te helpen zoveel mogelijk uit je krullen te halen. Dat doe je door bepaalde ingrediënten in shampoos en haarverzorgingsproducten te mijden (geen siliconen en sulfaten bijvoorbeeld) en krulbestendige tactieken te gebruiken om je haar te wassen, drogen en stijlen.

Ook bij De Beautyfabriek kun je terecht voor een CG Methode-proof (of zelfs een vegan) behandeling. “We gebruiken stukjes uit de methode, want krullen hebben inderdaad een speciale behandeling nodig,” zegt Britt. Maar, zegt ze er gelijk bij, “onze eigen visie op haar is anders. Wij kijken vooral hoe we je krullen naast mooi ook heel gezond kunnen maken. Daar is simpelweg tijd voor nodig én een verzorging die goed is voor je haar en huid. We krijgen regelmatig klanten die de methode volgen en klagen over jeuk, dat is niet gezond. Bovendien wil je je haar misschien eens kleuren. Dat kan niet volgens de CG-Methode, maar dat doen wij zeker wel. We nemen de ervaringen van deze methode en onze eigen deskundigheid en maken er onze eigen methode van.”

Tekst gaat verder onder de Instagrampost.

De kapper die het snapt

Dat vat De Beautyfabriek gelijk mooi samen; kijken wat het beste werkt en dat ontwikkelen tot je er je eigen ding van hebt gemaakt. “Zo doen we dat ook met huidbehandelingen, extensions en kleuringen.” Krista’s vriendinnen zijn in ieder geval blij dat ze nu gewoon in Apeldoorn terecht kunnen. Krista, lachend: “Sterker nog, mensen rijden nu een uur naar Apeldoorn om hun krullen te laten knippen. We krijgen vaak terug dat mensen het zo fijn vinden dat ze iemand hebben gevonden die het snapt.”

Krullenknippen bij De Beautyfabriek Apeldoorn kost €70. Dat klinkt misschien indrukwekkend, maar voor krullen is eens in de drie maanden een afspraak ruim voldoende. In een uur tijd neemt de krullenkapper je haar flink onder handen. Je krullen worden gewassen met een shampoo die bij je past, in de lengte geknipt, vervolgens krul voor krul geknipt en eventueel gedroogd met een diffuser.

Actie: krullenadvies

Wil je graag advies over je eigen haar? Voor €25 geven de krullenkappers van De Beautyfabriek je persoonlijk advies. Ze wassen en drogen je haar om je krullen te leren kennen en raden je dan de beste behandeling en verzorging aan. Mooi meegenomen: boek je nu een afspraak voor een krullenadvies, dan krijg je €10 korting op twee producten die uit je advies komen. Deze actie loopt tot en met 31 januari 2021.

Back to top
Welcome

Organic products

Advertising is the way great brands get to be great brands prospectum sociis natoque.