Hét allround beautyconcept voor al je haar- beauty en nagelbehandelingen

Doetinchem: 0314 – 64 34 34 | Apeldoorn: 055 – 533 24 59

Huidverzorging - de Beautyfabriek

Huidverzorging en verbetering vanaf je 30e.
Wat je moet weten…

Wanneer je in je 30er jaren komt is het tijd om je skincare routine zoals je deze gewend was van rond je 20e echt aan te passen. Vaak als ik dit bespreek met klanten in onze salon, hebben ze daar nog nooit eerder bij stilgestaan. Maar ookal zijn natuurlijk niet alle huiden gelijk, de huid van 30+ heeft echt andere behoeftes dan de 20+ huid.

Daarbij, de meeste huidschade die je tot nu toe hebt opgelopen aan je huid is extrinsiek, dat wil zeggen het werd veroorzaakt door externe factoren zoals je lifestyle, gewoontes en het milieu.

Maar na je 30e, gaat ook je intrinsiek zorgen voor effect en je zult kleine, maar duidelijke verschillen merken aan je huid.

Intrinsieke huidveroudering is een onvermijdelijk fysiologisch proces. We kunnen de tand des tijds niet tegen gaan en dat resulteert onder ander in een dunnere, drogere huid en fijne rimpels. Met het ouder worden van de huid wordt ook het vermogen van de huid om deze schade zelf weer te herstellen minder.

Maar…we hebben oplossingen voor je.

In deze blog vertel ik je alles wat je moet weten over je huidverzorging tijdens je 30er jaren en onze beste producten die je kunt gebruiken, plus nieuwe skin routines en gewoontes!

De meest voorkomende huid problemen in je 30er jaren.

Tussen je 30e en 40e zul je hoogstwaarschijnlijk de volgende skincare issues voor je kiezen krijgen:

Doffe huid

De celvernieuwing in je huid vertraagt significant tegen de tijd dat jij 30 jaar wordt. Celvernieuwing duurt tussen de 24 en 30 dagen, in vergelijking met elke 14 en 24 dagen toen je jonger was. Dit betekent dat dode huidcellen zich opstapelen op je huidoppervlak, waardoor de lichtreflectie wordt verstoord.

Het resultaat is dus verlies van glans en een doffe huid die sneller zal verstoppen.

Droge en gedehydrateerde huid

Een ander effect van deze afnemende celvernieuwing is dat de bovenste laag van je huid meer moeite heeft om gehydrateerd te blijven. Het duurt langer voordat deze bovenste laag loslaat. Plus, de van nature voorkomende huidvervullende suiker in je huid, beter bekend als hyaluronzuur, begint af te nemen. Het resultaat is een drogere huid.

Volume verlies in je gezicht

Naarmate de deling van de huidcellen vertraagt breken ook proteïnen zoals collageen en elastine sneller af en er wordt minder van aangemaakt. Verandering in hormonen dragen hier ook aan bij. Specifiek het verlies van estrogen, zorgt voor verlies van volume en botmassa in je schedel, jukbeenderen en kaaklijn. Dit is de boosdoener achter zaken als fijne lijntjes en kraaienpootjes en volume verlies in je gezicht.

Cystische acne

Als je dacht dat je klaar was met de breakouts heb ik geloof ik wat minder nieuws voor je. Volwassen vrouwelijke hormonale acne begint in dit decennium in een hogere versnelling. Dit komt door de steeds veranderende hormoon spiegels.

En helaas is acne bij volwassenen niet zo makkelijk te behandelen als de puistjes in je jeugd.

Huid irritatie

Naast dat je huid gevoeliger is voor uitdroging, kun je ook opmerken dat je huid gevoeliger is voor externe factoren zoals temperaturen en agressieve zepen. Dus de reiniging die je gebruikte rond je 20e kan opeens voor irritatie zorgen rond je 30e. Heb je last van ernstige of afwijkende irritatie dan zullen we je altijd doorsturen naar een dermatoloog. Onze missie is sowieso om met veilige ingrediënten en producten je huid te reinigen en te verzorgen.

Rosacea

Rosacea is een chronische inflammatoire huidaandoening die het meest voorkomt rond je 30e. Rosacea verschijnt op het gezicht alszijnde extreem blozen en flinke roodheid. Het kan worden veroorzaakt of verergerd door een aantal factoren, waaronder hormonale veranderingen, weersveranderingen, stress, gekruid voedsel en warme dranken zoals cafeïne. Het is ontzettend vervelend als je het hebt en niet altijd even makkelijk te genezen.

Hyperpigmentatie

Inmiddels heb je al een aantal decennia zon op je bolletje gehad. Dus zul je ook de blijvende zonschade gaan zien, bijvoorbeeld donkere plekjes op je gezicht die niet meer weggaan. Deze vlekken worden veroorzaakt door de jarenlange laaggradige blootstelling aan de zon, waardoor pigmentproducerende cellen in een soort overdrive zijn gegaan. Wat je ook kan merken is dat littekens, bijvoorbeeld van acne langzamer vervagen of zelfs zichtbaar blijven en verkleuren.

Dus…..wat gaan we eraan doen om bovenstaand zo min mogelijk te laten gebeuren?

Lees:

12 huidverzorgingsgewoonten om mee te beginnen als je 30 bent geworden.

Pas deze twaalf huidverzorgingsgewoonten toe zodra je 30 bent om eventuele huidbeschadigingen die je in de twintiger jaren hebt opgelopen te corrigeren, nu kan het nog! Door het toepassen van deze gewoontes help je ook om de toekomstige tekenen van huidveroudering te voorkomen. Je zult zien dat het je echt resultaat brengt!

1. Gebruik make-up die in je voordeel werkt.

Omdat UV-schade de belangrijkste oorzaak is van vroegtijdige veroudering en de meeste mensen niet (of niet genoeg/ vaak genoeg) zonnebrandcrème dragen om echte bescherming te krijgen, dient het dragen van foundation als een extra barrière tussen je huid en de zon. Een extra bescherming dus!

Kies voor nog meer bescherming dus een foundation met SPF ingebouwd in de formule zoals bijvoorbeeld onze egaliserende Sublime Skin Color perfect spf50.

2. Geen doekjes!

We blijven het herhalen, gebruik geen make-up reinigingsdoekjes! Het was/is misschien makkelijk, met een paar veegjes je make-up ‘verwijderen’, maar dat is nu precies wat je niet doet…Daarbij is je huid niet meer zo veerkrachtig, de doekjes drogen je huid uit en ze maken gewoon niet écht schoon. Ook zijn ze zeer vervuilend voor het milieu.

Gebruik in plaats van doekjes 2x per dag een zachte cleansing Cream, Milk of Lotion. Zoals onze Skin Regimen Cleansing Balm of de Comfort Zone Essential Face Wash. Het grondig verwijderen van de make-up van de dag, vuil, polutie en bacteriën zorgt echt voor de beste resultaten van de serums en moisturizers die je hierna gaat opbrengen.

3. Vergeet je nek niet.

Naarmate je ouder wordt, wordt het vooral belangrijk om vochtinbrengende actieve ingrediënten in je nek en decolleté te gebruiken. Dit zijn meer kwetsbare gebieden die als eerste tekenen van veroudering zullen vertonen. De hals verdient zijn eigen stap in je huidverzorgingsroutine. Dit betekent dat je één keer een anti-aging gezichtscrème of nachtcrème op je gezicht aanbrengt en vervolgens nog een keer volledig op de voorkant en zijkanten van de nek.

4. Tweemaal per week chemisch exfolieren.

Omdat je huidcellen niet zo vaak vernieuwen als vroeger is dit het moment om je peelingroutine te versterken. Exfoliëren stimuleert de celvernieuwing, om nieuwere, helderdere huidcellen te onthullen. Twee keer per week een milde chemische afschilfering normaliseert de vochtbarrière van de huid, zodat deze beter in staat is om water vast te houden. Onze Skin Regimen enzymatic powder is echt een favoriet, samen met onze Essential peeling en de nieuwste Skin Regimen Glyco-Lacto Peel. De Sublime Skin Peel Pad kuur is ook fantastisch als kuurtje extra!

5. Focus op kalmeren 

Veel vrouwen krijgen vanaf hun dertigste last van rosacea-aanvallen of puistjes door stress, lichaamsbeweging of slechte eetgewoonten. Dit is het decennium voor kalmerende huidverzorging. Blijf uit de buurt van schuimreinigers en vermijd irriterende stoffen in je huidverzorgingsproducten.

Boost je huid extra met een kalmerende of hydraterende toner of essence die zorgt voor betere opname van je crèmes. Zoals bijvoorbeeld onze Sublime Skin Essence.

Zie hier de Toxic 12 ingrediënten die je moet willen vermijden;

https://www.ewg.org/californiacosmetics/toxic12

6. Oogcreme wordt een must!

Een dagelijkse lik oogcreme is noodzakelijk vanaf nu en niet onderhandelbaar ;). Maar echt!

De huid rondom je ogen heeft vrijwel geen oliekliertjes en is het eerste gedeelte dat zichtbaar gaat “agen”. Gebruik tweemaal per dag oogcrème aan op het orbitale bot rond de ogen. Gebruik bijvoorbeeld onze Hydramemory Cream Gel of voor nog meer anti-age effect onze Sublime Skin eye cream of Skin Regimen lift eye cream.

7. Gebruik Vitamine C

Of het nu gaat om zonnevlekken, acnelittekens, melasma-vlekken of een ongelijkmatige teint, pigmentatieproblemen kunnen een groot probleem zijn voor de huidverzorging bij dertigers. Bestrijd de pigmentophoping die verantwoordelijk is voor deze aandoeningen met een verhelderende vitamine C-booster zoals bijvoorbeeld onze Skin Regimen VitaminC booster.

8. Ga Retinol gebruiken

Verhoog de productie van collageen en vecht tegen je eerste lijntjes met Retinol. Je 30e is het moment om anti-verouderingsingrediënten zoals retinol te gaan gebruiken. Dit vitamine A-derivaat ondersteunt de collageencellen en helpt zelfs bij acne. Maarrr…je huid moet eraan wennen, het kan op korte termijn schilfering en roodheid veroorzaken en is een absoluut no-go tijdens zwangerschap en borstvoeding. Begin drie of vier avonden per week met het gebruik van een natuurlijk retinolserum zoals onze Skin Regimen Retinol Booster en daarna kun je opbouwen tot dagelijks gebruik.

9. Aparte ochtend en avond routines

Als je eenmaal in de dertig bent, is het belangrijk om te begrijpen dat de behoeften van je huid van dag tot nacht anders zijn. Gedurende de dag word je huid blootgesteld aan de schadelijke UV-stralen van de zon en de omgevingsfactoren die je verouderen. ‘s Nachts gaat je huid in herstelmodus om te herstellen van de opgelopen schade van de dag. Dus ‘s ochtends zet je meer in op beschermen en zou je routine een antioxidant zoals Vitamine C moeten bevatten gecombineerd met een SPF product.

Terwijl je nachtroutine zou moeten gaan om vernieuwing en herstellen, hierbij gebruik je Retinol en Anti-Age. Vergeet je exfoliant 2x per week niet.

10. Bescherm je huid!

Het dragen van zonnebrandcrème verlaagt niet alleen je melanoomrisico, maar het helpt ook vroegtijdige huidveroudering te voorkomen, inclusief rimpels, slappe huid en ouderdomsvlekken. Maar “zon-slim” zijn als je in de dertig bent, betekent meer dan alleen zonnebrandcrème dragen. Met name het toevoegen van anti-oxidanten gaat je ook veel voordeel opleveren, omdat zij de vrije radicalen neutraliseren die door blootstelling aan UV-straling ontstaan.

11. Neem minimaal 8 uur slaap

Ze noemen het niet voor niets ‘schoonheidsslaapje’. De nacht is noodzakelijk omdat de huid zichzelf dan herstelt, en hoe langer je slaapt, hoe meer je huid de tijd heeft om dat te doen. Daarbij, mocht je slaapgebrek hebben, dan komt het stresshormoon cortisol vrij. Dit stimuleert ontstekingen in de huid en veroorzaakt opflakkeringen bij aandoeningen zoals acne, psoriasis en eczeem. Geef slaap dus echt prioriteit!

12. Drink meer water

En deze schrijf ik ook echt voor mijzelf. Ik ben echt zo’n slechte drinker. Onze Nur zegt altijd zo mooi, “Anke, je Lichaam heeft water nodig, geen sap, geen fris, geen ranja. Je reinigt je lichaam met water, je wast je haar voor reiniging toch ook niet met ranja?”

Je huid is een orgaan dat uit cellen bestaat. Huidcellen bestaan, net als elke andere cel in het lichaam, uit water. Zonder water werken organen gewoonweg niet efficiënt. Als je huid niet genoeg water krijgt, zal het gebrek aan hydratatie zich voordoen door uw huid droog, strak en schilferig te maken. Ook krijg je eerder ontstekingen in je huid. Een droge huid is minder veerkrachtig en vatbaarder voor rimpels. 1,5 liter is echt minimaal! Zullen we samen morgen beginnen?

Conclusie:

Je jaren 30 zijn het decennium om je huidverzorgingsroutine in een hogere versnelling te zetten om veroudering tegen te gaan. Het is tijd om zaken als een droge huid, rimpels, verlies van collageen en hyperpigmentatie te bestrijden. Met slechts een paar aanpassingen aan je routine en toegevoegde huidminnende ingrediënten die je thuis in je producten gaat gebruiken, tezamen met onze fantastische behandelingen , zult je echt een gezonde, stralende teint door je jaren ’30 heen rocken, ongeacht je huidtype!

Heb je vragen? Stel ze gerust!

Let wel, ik realiseer me echt wel dat geen huid hetzelfde is en good for you als je hier allemaal geen last van hebt. Oh en ja, er staan vast nog spelfouten in dit stuk, ik heb mijn best gedaan ;)!

Bronnen:

@skinregimenofficial

@toxic12 / Scott Faber, Senior Vice President of Government Affairs

Back to top
Welcome

Organic products

Advertising is the way great brands get to be great brands prospectum sociis natoque.