Hét allround beautyconcept voor al je haar- beauty en nagelbehandelingen

Doetinchem: 0314 – 64 34 34 | Apeldoorn: 055 – 533 24 59

Spray tan - de Beautyfabriek

Spray tan

Een egaal bruine teint zonder gevaar voor je gezondheid.

Wij geloven in het slimme alternatief voor de zon. Spray tanning is, in tegenstelling tot blootstelling aan de zon en een bezoek aan de zonnebank, niet schadelijk voor je huid. Het geeft je binnen tien minuten een prachtig bruine teint die tot wel twee weken zichtbaar blijft.

DHA

DHA staat voor Dihydroxyacetone. Deze stof is de belangrijkste grondstof in alle zelfbruinende producten. Dihydroxyacetone is een kleurloze afgeleide van suikerriet, een 100% natuurlijk product. Als deze stof in contact komt met de huid komt het in aanraking met de eiwitten die van nature in je huid aanwezig zijn. Dit veroorzaakt een natuurlijke verkleuring van de huid dat zonder risico voor de gezondheid gebruikt kan worden.

Wij werken met diverse percentages DHA. Ook als je een zeer lichte huid hebt kun je een mooie gebronsde teint bereiken, zonder het gevreesde ‘wortel-effect’. We hebben ook een Rapid Tan, die het meest geliefd is vanwege de korte inwerktijd.

Waarom spray tan?

  • Direct een gebruinde huid
  • Natuurlijk resultaat
  • Geen gezondheidsrisico’s
  • Behandeling duurt slechts enkele minuten

De behandeling

Scrub de huid vóór de behandeling, het liefst één of twee dagen voorafgaand aan de behandeling, met een goede huidscrub om dode huidcellen te verwijderen. Scheren en waxen kan tot één dag voor de behandeling, anders is je huid te gevoelig. Gebruik geen bodylotion tot acht uur voor de tanning sessie.
Gebruik op de dag van de tanning geen vloeibare make-up, dagcrème, bodylotion, parfum of deodorant zodat de huidcellen helemaal droog en schoon zijn. Oogmake-up mag blijven zitten. Draag donkere loszittende kleding na de behandeling. De vloeistof kan in beginsel nog wat afgeven.
De tanninglotion droogt gedurende het aanbrengen, maar het heeft tijd nodig om op de huidcellen te verkleuren. Daarom adviseren wij transpiratie te vermijden(dus ook sporten) tot na de eerste douche. Om de kleur goed te behouden adviseren wij om tijdens de douche een hydraterende douchegel of olie te gebruiken en na het douchen een extra hydraterende bodylotion. Bij regen is het altijd verstandig om een paraplu mee te nemen.

Veelgestelde vragen

Met een speciaal spray tanning apparaat wordt een DHA tanning vloeistof verneveld op de huid. Je krijgt direct een egaal bruine huid.
DHA (Dihydroxyacetone) is een natuurlijke grondstof. DHA is het hoofdbestanddeel in vrijwel elk zelfbruinend product. Het is een koolhydraat, dat wordt gewonnen uit o.a. suikerbieten of suikerriet. Het zit in concentraties van 8% tot 14% verwerkt in tanning vloeistoffen. DHA veroorzaakt een reactie in de bovenste laag van de huid waardoor deze bruin kleurt. Het gebruik van deze stof is 100% veilig voor de huid.

Nee, absoluut niet. De werkzame stof DHA is goedgekeurd door de FDA (Food and Drug Administration), Health Canada en EU-lidstaten. DHA is een niet-giftige, natuurlijke stof. Sunless tanning met DHA wordt onder andere ook aangeraden door verschillende dermatologen en verenigingen.

Ja, er zijn geen nadelige effecten van spray tanning bekend. Voor de zekerheid wordt spray tanning echter niet toegepast bij mensen met huidaandoeningen als psoriasis en eczeem of bij snijwondjes, schaafwondjes en gedurende de zwangerschap. Heb je twijfels? Neem dan altijd contact met je huisarts op voordat je een spray tan boekt.

De bruine kleur kun je ongeveer vijf tot zeven dagen behouden, wanneer je deze goed verzorgt. Dit kun je doen door het gebruiken van een vocht inbrengende crème. Gebruik tijdens het douchen milde zeep of milde douchegel. Let er ook op dat je met de handdoek droogdept en er niet te fanatiek mee over de huid ‘schuurt’. Uiteraard verkoopt de Beautyfabriek ook producten welke het bronzing effect verlengen.

Ja, je kunt na je tanning sessie in de zon. Je bent echter niet beschermd tegen de schadelijke invloeden van de zon, dus gebruik altijd een beschermende factor. Bronzer en DHA beschermen je op geen enkele wijze tegen de zon, ook al doet je kleurtje je anders vermoeden.

Voor het ultieme resultaat, is ons advies om twee tot drie dagen voor de bruiloft een spray tan plannen. Dan is je bruine teint op haar mooist en loop je ook minder risico op vlekken binnenin je jurk. Eventuele vlekken gaan er vrijwel altijd uit bij de stomerij.

Ja dat kan, maar door te zwemmen en naar de sauna te gaan zal de verkregen bruine teint sneller vervagen. Sporten kun je direct na de behandeling beter ook een achttal uren uitstellen, vanwege het transpireren.

Wanneer je regelmatig een spray tanning sessie boekt, helpt dit om de bruine teint te verdiepen en de duur van de teint te verlengen. Voor een optimaal resultaat kan de behandeling na vijf á zeven dagen worden herhaald.

De tanning vloeistoffen die tegenwoordig op de markt zijn, hebben een uitstekende kwaliteit. Over het resultaat hoef je je geen zorgen te maken over onnatuurlijke resultaten en een zogenaamd ‘wortel-effect’. Er zijn verschillende vloeistoffen voor alle huidtinten. Dus als je liever een subtiel ‘sun kissed’ effect wil, kan dat ook. Voor iemand met rood haar en sproeten wordt bijvoorbeeld een andere kleurintensiteit gebruikt als voor een klant met bruin haar en een licht getinte huid.

De concentratie DHA (de werkzame stof) in zelfbruinende producten die je vindt bij de drogisterij ligt rond de 3 tot 5%. Dat percentage is bij spray tanning vloeistoffen veel hoger, namelijk 8% tot 15%.

Het debat over de vraag of zelfbruiners in het algemeen veilig zijn tijdens zwangerschap is onbeslist. De vraag is of de werkzame stof in deze producten, DHA (Dihydroxyacetone), in staat is om de huid te doordringen. Alles wijst erop dat het niet kan. Er zijn geen problemen gemeld met betrekking tot DHA en het penetreren van de huid, of het veroorzaken van problemen tijdens zwangerschap. DHA wordt al verwerkt in cosmetica sinds 1960, er zijn nooit problemen gemeld. Ben je zwanger? Dan maak je zelf de keuze of je gesprayt wil worden.

Back to top
Welcome

Organic products

Advertising is the way great brands get to be great brands prospectum sociis natoque.