fbpx

Injectables

Injectables2020-05-14T16:21:57+02:00

Injectables

Een jonger uitziende huid en een frisse blik.

Naarmate je ouder wordt verliest je huid volume en elasticiteit. Dat resulteert in een slappere, doffere huid en het ontstaan van rimpels. Huidveroudering is op vele manieren tegen te gaan. Een behandeling met injectables kan hier uitkomst bieden.

Dokter Maarten

Elke eerste dinsdag van de maand komt Dr. Maarten Façee Schaeffer, cosmetisch arts van Your Face Amsterdam en bekend van diverse landelijke klinieken, naar de Beautyfabriek in Doetinchem, Apeldoorn en Groenlo voor het uitvoeren van niet-chirurgische schoonheidscorrecties op basis van injectables (botox en fillers).

Dokter Maarten Façee Schaeffer behaalde in 2011 zijn artsexamen aan de Vrije universiteit van Amsterdam. Hij heeft daarna vier jaar bij de afdeling orthopedie gewerkt in het Onze lieve vrouwen gasthuis en het Sint Lucas Andreas ziekenhuis in Amsterdam. In 2015 besloot hij de opleiding tot cosmetisch arts te volgen en is in 2017 één van de eerste officieel afgestudeerde cosmetische artsen van Nederland.

Dokter Maarten combineert zijn kennis van spieren en botstructuren met zijn ervaring op het gebied van injectable-, peeling-, laser- en chirurgische behandelingen. Zo kan hij in combinatie met de hulpvraag van de cliënt een volledig behandelplan opstellen afgestemd op jouw wensen en behoeften. We streven ernaar het meest natuurlijke resultaat te behalen.

Dokter Maarten Façee Schaeffer is gecertificeerd lid van de Nederlands Vereniging Cosmetische Geneeskunde (NVCG) en BIG-geregistreerd arts. Zijn BIG registratienummer is 09915127801.

Your Face Amsterdam

Your Face Amsterdam richt zich primair op ‘healthy aging’, oftewel verzachting en bestrijding van de zichtbare en onzichtbare effecten van het ouder worden. Ook de zeer bekende vitamine infusen zijn zeer gewild.

 

Wil je meer informatie over wat dokter Maarten voor jou kan betekenen? Plan dan gratis en vrijblijvend een intakegesprek door een mail te sturen naar info@debeautyfabriek.nl of door te bellen naar 0314-643434

Veelgestelde vragen over injectables

Hoe lang houdt het effect van een vitamine infuus aan?2019-10-28T15:59:43+01:00

De effecten zijn deels direct en voor het overige gedeelte binnen enkele uren merkbaar. Door de Intraveneuze toediening bereik je 100% opname van de vitaminen en mineralen in je lichaam. Vitaminepillen en drankjes worden deels afgebroken in het spijsverteringskanaal en hebben daardoor een veel lagere opname. Dehydratie is een grote bedreiging voor het lichaam. Zelfs een 2% vochttekort kan de huid en organen beschadigen en ongemakken als hoofdpijn en misselijkheid veroorzaken. IV-hydratie herstelt onmiddellijk de vochtbalans in je lichaam.

Hoe lang duurt een behandeling met een vitamine infuus?2019-10-28T15:59:15+01:00

Deze behandelingen duren ongeveer 30 minuten.

Wat is een vitamine infuus?2019-10-28T15:58:52+01:00

Een behandeling met een vitamine infuus is geschikt om symptomen van stress, vermoeidheid en zelfs ‘hangovers’ te verhelpen, maar ook om de huid zichtbaar te verbeteren of je immuunsysteem een sterke boost te geven. Daarnaast zijn er de Boostershots die snel je vitamine B12 tekort kunnen aanvullen en de Slimboosts je helpen gewicht te verliezen terwijl je tegelijkertijd extra energie krijgt.

Hoe veel kost een behandeling met injectables?2019-10-28T15:58:27+01:00

Welk product gebruikt gaat worden is afhankelijk van diepte en plaats van rimpel of inzakking. Dus een totaalprijs van de totale behandeling is pas goed te geven na een intakegesprek met dokter Maarten.

 

De prijslijst voor botox- en fillerbehandelingen ziet er als volgt uit:

Botox

  • Prijs Baby Botox: € 99,00
  • Prijs Botox 1 zone: € 159,00
  • Prijs Botox 2 zones: € 299,00
  • Prijs Botox 3 zones: € 389,00

Fillers

  • 0.5 ML: € 360,00
  • 1 ML € 519,00
Is het gebruik van fillers veilig?2019-10-28T15:56:40+01:00

Een behandeling met onze hyaluronzuur fillers is volkomen veilig. Van de 100.000 door de producent verkochte injecties is tot nu toe geen enkel probleem gemeld. Omdat hyaluronzuur een lichaamseigen stof is, ligt een allergische reactie ook niet voor de hand. Wat je wel kunt verwachten in de dagen na de behandeling zijn roodheid, blauwe plekken, lichte zwellingen, napijn of stijfheid op de behandelde plekken. Deze verschijnselen verdwijnen meestal na een paar dagen, soms een week (twee weken in extreme gevallen). Deze bijwerkingen zijn reacties op injecties zelf, niet op het hyaluronzuur.

Hoe lang blijft het resultaat van de fillerbehandeling zichtbaar?2019-10-28T15:56:17+01:00

Fillers op basis van hyaluronzuur worden door het lichaam herkend als ‘eigen’ en dus op natuurlijke wijze weer afgebroken. Het resultaat van de behandeling is dus tijdelijk. Een behandeling met fillers kan het beste na enige maanden herhaald worden om het gewenste resultaat te behouden. Afhankelijk van het type hyaluronzuur, de locatie van injectie, de diepte en de gebruikte techniek, houdt het effect van een behandeling zes tot twaalf maanden aan. Uit klinische onderzoeken is naar voren gekomen dat na elke herhalingsinjectie de interval tot de volgende behandeling groter wordt, omdat het resultaat steeds langer aanhoudt.

Wat zijn fillers?2019-10-28T15:55:45+01:00

Een filler is een dunne gel die met behulp van een zeer fijne naald in of vlak onder de huid wordt geïnjecteerd, met de intentie lokaal vulling en/of versteviging te creëren. Er bestaan veel verschillende soorten fillers, met uiteenlopende eigenschappen. Cosmetic Clinics werkt uitsluitend met fillers op basis van hyaluronzuur, een natuurlijke stof die vrijwel identiek is aan wat ons bindweefsel zelf produceert. Naarmate we ouder worden, verandert echter de samenstelling van ons lichaamseigen hyaluronzuur en kan het lichaam er steeds minder zelf van aanmaken. Daarmee neemt ook de vochthuishouding in de huid af, verliest de huid volume en stevigheid en ontstaan er rimpels. Hyaluronzuur zet uit en kan tot 30x het eigen volume toenemen. Bovendien trekt het extra watermoleculen aan om dit volume zo lang mogelijk in stand te houden.

Voor welke cosmetische oneffenheden en lichamelijke ongemakken biedt botox uitkomst?2019-10-28T15:55:19+01:00

Met name rimpels in de voorhoofdshuid, fronsrimpels en kraaienpootjes zijn geschikt om te behandelen met botox. Behalve bij cosmetische correcties, kan botox ook ingezet worden als je last hebt van tandenknarsen, overmatig transpireren of migraine.

Hoe lang houdt het resultaat van een behandeling met botox aan?2019-10-28T15:54:53+01:00

Het effect van botox is tijdelijk, maar kan veilig en probleemloos worden herhaald. Bij vakkundige toediening ziet een gezicht er na behandeling heel natuurlijk en ontspannen uit.

Is het gebruik van botox veilig?2019-10-28T15:54:25+01:00

Van oorsprong is botox een geneesmiddel en is volkomen veilig. Botox werd oorspronkelijk gebruikt als medicijn in de oogheelkunde en neurologie om spastische spieren te laten verslappen. Maar sinds de jaren ’90 wordt botox op grote schaal gebruikt voor cosmetische doeleinden. Merknamen zijn onder andere Botox, Vistabel, Dysport, Azzalure, Xeomin en Bocouture. De meest bekende merknaam is Botox waardoor men ook wel spreekt over een ‘botoxbehandeling’.

Wat is botox?2019-10-28T15:54:01+01:00

Botulinetoxine (beter bekend onder de merknaam Botox®) is een stof op basis van natuurlijk eiwit die spierkracht tijdelijk vermindert. Botox zorgt ervoor dat de zenuwimpuls tijdelijk geblokkeerd wordt die voor het samentrekken van de spier zorgt. De huid rondom de spier komt tot rust waardoor rimpels voorkomen worden, of waardoor bestaande rimpels niet dieper worden. Botox kan dus tevens vorming van nieuwe en/of diepere rimpels voorkomen.

Voor wie is een behandeling met injectables interessant?2019-10-28T15:53:38+01:00

Een injectable behandeling met botox of een filler werkt effectief tegen verschillende lichamelijke ongemakken en cosmetische oneffenheden. Denk daarbij aan: fronsrimpels, voorhoofdsrimpels, migraine, overmatig zweten en afhangende mondhoeken. In principe kan iedere volwassene van 18 jaar of ouder behandeld worden met injectables.

Hoe werkt een behandeling met injectables?2019-10-28T15:53:13+01:00

Bij de eerste afspraak met dokter Maarten staat kennismaken voorop. We plannen ruim de tijd in zodat er voldoende ruimte is om al je vragen te stellen. In dit gesprek bespreek je al je wensen met dokter Maarten. We bespreken de mogelijke behandelmethodes, de werkzaamheid van de verschillende injectables en de effecten en eventuele risico’s. Op basis van jouw wensen wordt vervolgens een persoonlijk behandelplan opgesteld. Als je wilt kunnen we direct behandelen. Mocht je liever nog even willen nadenken voordat je een beslissing neemt, dan is dat uiteraard geen enkel probleem. Je krijgt desgewenst van ons wat informatie mee naar huis.