Hét allround beautyconcept voor al je haar- beauty en nagelbehandelingen

Doetinchem: 0314 – 64 34 34 | Apeldoorn: 055 – 533 24 59

Blog single

NieuwsberichtenHet belang van een goede zonnebrand

Zonnebrandcrème is van groot belang bij de bescherming tegen schade door de zon, huidkanker en vroegtijdige veroudering. Maar wat is nou het verschil en waarom is het zo belangrijk?

Dit is wat je moet weten over dit essentiële huidverzorgingsproduct.

Het is geen geheim dat tijd doorbrengen met sporten, spelen en ontspannen in de buitenlucht onze lichamelijke en geestelijke gezondheid verbetert, dit moet je dus ook zeker blijven doen! De zon hebben we nodig en de zon voorziet ons lichaam van waardevolle vitamine D, die cruciaal is voor allerlei lichamelijke processen zoals slaap, spijsvertering, stofwisseling, energie en mentale helderheid.

We moeten echter voorzichtig van de zon genieten, want tijd buiten doorbrengen betekent ook blootstelling aan de zon. Het grootste orgaan van ons lichaam, onze opperhuid, wordt voortdurend blootgesteld aan de schadelijke uv-stralen van de zon.

Schadelijke effecten

Licht van de zon heeft een vertraging van acht minuten vanwege de afstand tot de aarde. Zonlicht is eigenlijk elektromagnetische straling die uit drie soorten bestaat: UV-straling, zichtbaar licht en infrarood (ook bekend als warmte). UVA- en UVB-stralen vallen onder de categorie UV-straling van de zon en zijn verantwoordelijk voor schade door de zon, huidkanker, zonnebrand en bruining.

HUIDKANKER

Je weet waarschijnlijk van de schadelijke effecten van deze stralen en hoe ze vroegtijdige veroudering, schade door de zon en huidkanker veroorzaken. Schade door de zon kan verschillende vormen aannemen en is vaak niet direct zichtbaar. Het duurt even voordat de schade zich in onze cellen heeft opgehoopt en zichtbaar is. Enkele tekenen van zonschade zijn:

  • Zonnebrand
  • Ouderdomsvlekken in donkerbruin, zwart, rood of wit
  • Fijne lijntjes
  • Verlies van elasticiteit
  • Rimpels

Onzichtbare tekenen van schade door de zon zijn veel gevaarlijker. Huidkanker kan iedereen treffen, het is zelfs de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Basaalcelcarcinomen en plaveiselcelcarcinomen vormen de meerderheid van de gevallen van huidkanker, maar melanoom kan zich later nog steeds ontwikkelen. Dermatologische afdelingen hameren op het belang van zonnebrandcrème om melanoom en andere vormen van huidkanker te voorkomen.

UITLEG OVER ZONNEBRANDCRÈME

Het belang van zonnebrandcrème is bewezen door talloze studies en tientallen jaren onderzoek. Het gebruik van zonnebrandcrème vermindert drastisch de risicofactoren die het gevolg zijn van UVA- en UVB-stralen van de zon. De term SPF betekent “Sun Protection Factor” en heeft niet direct te maken met hoeveel tijd iemand in de zon kan doorbrengen voordat hij de schadelijke effecten van de zonnestralen ontvangt.

BREED SPECTRUM

De term “breedspectrum” geeft aan dat een zonnebrandcrème de drager tegen beide soorten ultraviolette straling (UVA en UVB) kan beschermen. Producten met de term “breedspectrum” moeten de breedspectrumtest doorstaan en een SPF-waarde van meer dan 15 hebben als ze claimen huidveroudering en huidkanker te voorkomen. Omdat UVA-stralen geen zichtbare zonnebrand veroorzaken, kan de doeltreffendheid van SPF-bescherming niet worden bepaald zoals bij UVB-stralen en daarom wordt de doeltreffendheid getest.

DE KEUZE VAN ZONBESCHERMING

Zonnefilters zijn er in verschillende vormen, waaronder crèmes, gels, lotions en sprays. Afhankelijk van het gebied waar je je zorgen over maakt, kies je een product dat voor dat gebied bedoeld is.

CREAM: Kies dit voor gevoelige gebieden zoals het gezicht, de nek en de handen. Deze gebieden zullen waarschijnlijk sneller zichtbare tekenen van veroudering vertonen dan andere gebieden, dus een SPF 30+ breedspectrum zonnebrandcrème van hoge kwaliteit is een must, je vind deze ook steeds vaker met een anti-age doel erin.
GELS: Gebieden met haar kunnen moeilijk te bedekken zijn met een crèmige zonnebrandcrème. Gel smeert goed uit, blijft niet aan het haar haken en biedt een gelijkmatige dekking.
SPRAYS: Moeilijk bereikbare plekken kunnen baat hebben bij een zonnebrandspray. De achterkant van de benen, schouders, achterkant van de nek en achterkant van de armen zijn gemakkelijker en effectiever te bereiken met een zonnebrandspray.

AANDACHTSPUNTEN BIJ HET KOPEN VAN ZONNEBRANDCRÈME

VEILIG VOOR AQUATISCH MILIEU: Als je tijd doorbrengt in oceanen, rivieren en meren, kan je zonnebrandcrème slijten. Kies een zonnebrandcrème die veilig is voor riffen om de impact op het onderwaterleven in het gebied waar je zwemt, surft of peddelt te beperken. Je kunt je voorstellen dat we de zee en wateren enorm belasten met zonnebrand crèmes die afgeven van onze huid in de wateren, op vele plekken is het ook verboden om bepaalde producten te gebruiken omdat bijvoorbeeld koraal aangetast kan worden door de zonnebrandcremes die afgeven in het water. De bekendste boosdoeners zijn de chemische uv-filters oxybenzone en octinoxaat. Experts waarschuwen ook voor de mogelijke gezondheidsrisico’s van zulke filters. Dubbel uitkijken dus.

WATERBESTENDIG: Zonnebrandcrèmes die waterbestendig zijn, zijn ontworpen om te blijven zitten op een huid die voortdurend nat wordt. Mensen die aan watersport doen of buiten sporten, moeten op zoek gaan naar een product dat waterbestendig is.

KIES EEN HOGE SPF: Hoe hoger de SPF, hoe beter de bescherming tegen de zon. Kies minstens SPF 30 voor voldoende bescherming in de zon.

OPNIEUW AANBRENGEN: Als je veel buiten bent, moet je je zonnebrandcrème elk uur opnieuw aanbrengen om de beste bescherming te krijgen.

BESCHERMENDE KLEDING GEBRUIKEN: Doe een laagje UV-beschermende kleding zoals shirts en hoeden op om de zon echt beter te beschermen. Beschermende kleding is vooral belangrijk voor kleintjes of mensen met een lichte huid.We hebben een speciale kids spray van Comfort Zone die zeer geliefd is.

GEBRUIK ZONNEBRANDCRÈME

Dermatologen en huidverzorgingsexperts kunnen het belang van zonnebrandcrème niet genoeg benadrukken. Zorg ervoor dat je zonnebrandcrème gebruikt als je veel tijd buiten doorbrengt. Neem een zonnebrandcrème voor het gezicht op in je zomerse huidverzorgingsroutine en het liefst, gebruik altijd ene product met een SPF want ook in andere seizoenen dan de zomer heeft je gelaat bescherming nodig, De gezondheid van je huid blijft ongelooflijk belangrijk voor je algehele fysieke en mentale welzijn. Behandel je huid goed met optimale zonnefilters en huidverzorgingsproducten, zoals die van ons meer [ comfort zone ].

De wetenschappelijk onderbouwde huidverzorging van Comfort Zone die wij gebruiken in al onze salons is zacht en effectief voor alle huidtypes. Er zitten heilzame huidverzorgingsingrediënten in elk product, zoals antioxidanten, vitamines en natuurlijke oliën. Bovendien investeren ze als gecertificeerde B Corp opnieuw in de planeet, door te werken aan de gezondheid en de levensduur van de aarde.

VERBRANDING DOOR DE ZON BEHANDELEN

Als het onvermijdelijke gebeurt en je huid verbrandt, is een goede behandeling essentieel om de ergste pijn en schade te voorkomen. Hier volgen enkele nuttige tips om een verbrande huid te behandelen.

Gebruik aloë vera: De voordelen van aloë vera zijn uitgebreid, waaronder het vermogen om hitte en ontstekingen te verminderen – twee symptomen van zonnebrand. [ comfort zone ] SUN SOUL ALOE GEL is ontworpen om de door de zon beschadigde huid te behandelen.

Draag los zittende kleding: De huid laten afkoelen en ademen versnelt de hersteltijd. Strak zittende kleding kan de irritatie verergeren en blaren veroorzaken.

Vochtinbrengende crème aanbrengen: een zonverbrande huid is gekwetst, verbrand en uitgedroogd. Breng de dagen na een zonnebrand een verzachtende, zachte crème zoals [ comfort zone ] SUN SOUL AFTERSUN aan die hydrateert en de huid helpt van binnenuit te herstellen, hou de huid vanzelfsprekend uit de zon.

En bovenal, geniet ook van de zon, hij geeft energie, verbetert je humeur en is ook echt gezond voor je!
Liefs, Anke

Back to top
Welcome

Organic products

Advertising is the way great brands get to be great brands prospectum sociis natoque.